MESKA Blog

TOP10 trükk, hogyan legyen eladhatóbb a terméked

Mire lesz szükséged?

  • Okostelefonra, aminek a fotó- és videótudásával képben vagy. Érdemes utánanézni, mit is tud a kezedben lévő készülék. Bár sok dolgot automatikusan is tudnak ezek a kütyük, jó ha tudod, mi történik felvétel készítése közben.
  • Természetes fényt adó helyszínre. Ez lehet akár kert, terasz, de az ablak előtti fényviszonyok is megfelelők lehetnek.
  • Inspirációkra, amik elindítanak egy kreatív úton és könnyebben meg tudod majd jeleníteni azt, amit elképzeltél a fejedben.
FOTÓZÁS TIPPEK

1. Arc, mosoly, egész alak: Jellemzően egy kedves arc vagy olyan fotó, amin emberek is szerepelnek, barátságosabbá teheti a tárgyat, ami önmagában nem feltétlen mutat jól. Ilyen esetben a felvehető terméket érdemes mindig viselve is lefotózni. Social media platformokon kifejezetten szívesen használjuk a Meska eladók ilyen jellegű fotóit.

2. Türelem: Időnként egy hirtelen kattintott fotó is lehet tuti befutó kép, de valószínűbb, hogy az igazán jó fotó akkor születik, ha adsz időt magadnak és hagyod, hogy kialakuljon a kompozíció.

3. Kompozíció: Amikor fotózol, türelmesen nézd meg, mit látsz a lencsén keresztül. Van-e bármi nem odaillő, belógó dolog. A termék, amit fotózol hol helyezkedik el, fókuszban van-e.

4. Zoomolás helyett, ha a fotón a tárgy túl messzinek tűnik, de éles a kép, később tudod méretezni. A zoomolással romlik a képminőség, amit nem szeretnénk. 🙂

5. Háttér: Rengeteget számít a tárgy fotózásánál, hogy milyen háttér előtt készül a fotó. Ha többféle hátteret próbálsz, hamar meglátod a komoly különbségeket. Egy egyszerű színes karton tökéletes háttérnek. Amennyiben bizonytalan vagy, érdemes semleges, fehér hátteret választani. Ettől a fotó picit sterilebb hatást vált ki, de biztosan nem fogod a prezentálni kívánt tárgyat “rossz színben feltüntetni.”

6. Egyediség: Nyugodtan forgasd a kezedben lévő eszközt, tárgyat. A mindig középre igazítás helyett nézd meg, milyen a kép, ha a terméket elfordítod, vagy különböző helyekre teszed. Izgalmassá és különlegessé tudod ezzel tenni a képet. Ha vannak a fotón szereplő dolognak érdekes, különleges részei, azokat fotózd közelebbről.

7. Vaku helyett mindig válassz inkább természetes fényt. Amennyiben van fotózáshoz használható lámpád, ami egyenletes fényt ad, természetesen azt is használhatod.

8. Megfogható: Amennyiben a terméked lehetővé teszi, fogd a kezedben, öledben, látszódjon a tárgy fotóján 1-1 kéz. Így a leendő vásárló könnyebben el tudja képzelni a valós méreteket: mintha saját kezében tartaná a terméket.

9. Szerkesztés: Nyugodtan használj ingyenesen letölthető képszerkesztő programokat. Ilyen például a Snapseed és a Canva, melyek letölthetők IOS és Android rendszerben is.

10. Személyesség: Mutasd meg a munkád hátterét. A termékek mögött álló alkotót és a helyet, ahol születnek az ötletek, majd a megvalósítások. A webshopokon keresztül nehéz azt a személyességet átadni, ami egy fizikai boltban megtörténik. Ha a leendő vásárlód kap belőled egy kis szeletet, úgy érezheti, hogy a boltodban járhatott. Mintha te adnád át neki a karkötőt, a gyerekének szánt pihe-puha plüss figurát, vagy a férje számára vásárolt kedves emléket.

Remélem, kedvet kaptál a fotózáshoz és hasznosnak találtad ezt a bejegyzést. Nemsokára érkezünk a “Hogyan videózz” blogbejegyzéssel is. Addig is kövess be minket Instagramon és Facebookon, mert ott is hasznos tippeket osztunk meg veled.