MESKA Blog

A legjobb spirituális ajándékok

A legkülönfélébb spirituális ajándékok közül mutatunk be néhányat, hiszen nagyon sok érdekes és különleges spirituális tárgy van a füstölők, a mandalák és a horoszkópos ajándékok világán túl is. 

Különféle szimbólumok, például a Jin és Jang, az Om és az Életfa a spirituális élet részét képezik, ezek jelentését is megismerheted írásunkban.

Fedezd fel velünk a spiritualitás sokszínű világát a Meskán található spirituális és ezoterikus ajándékokkal!

Spirituálisan gondolkodni azt jelenti, hogy hisszük és érezzük, hogy a világnak vannak olyan részei, amelyek az érzékszerveink számára láthatatlanok. A földön élünk fizikai testben. Csak a fizika törvényei hatnak ránk vagy van más is? 

A spiritualitás a létezésünkkel és a földi életünkkel kapcsolatban tesz fel fontos kérdéseket. Ki vagyok én? Mitől vagyok boldog? Csak a testem vagyok? Van-e célja annak, hogy itt vagyok? 

Vallási hovatartozástól függetlenül hisszük, hogy a világot egy magasabb szinten lévő rendező elv irányítja és nem csupán a véletlenek játéka.

A szellemi út és a spiritualitás összefügg a lelki békével és a nyugalommal is.

Erre van a legnagyobb szükségünk folyton változó világunkban. Évek óta nehéz dolgokkal szembesülünk, de vannak olyan módszerek, amelyek segíthetnek.

Nem kell gurunak lennünk ehhez, elég ha időt szánunk az elcsendesedésre. A spirituális és ezoterikus ajándékok, tárgyak segítenek könnyebben kapcsolódni ehhez a világhoz. 

Miben segíthet, ha a spiritualitás felé fordulsz?

  • A lelki béke elérésében
  • Az egészség megőrzésében, fenntartásában
  • A belső szépség felfedezésében
  • Megtalálhatod a hozzád közel álló szellemi irányzatot

Buddhizmus, India, Kína ihlette tárgyak

A Buddhizmus, India és Kína ihlette dolgok mellett, spirituális szimbólumokkal díszített tárgyakat, ékszereket is találsz, amelyek amellett, hogy szépek, segítségükkel sokkal könnyebben ráhangolódhatsz a szellemi világra.

Már a Buddha tárgyak, ajándékok közötti keresgélés is egyfajta meditáció lehet, hiszen egy konkrét dologra irányítod a figyelmed. Vagy arra akit szeretsz és akit szeretnél megajándékozni, vagy azokra a tárgyakra, amelyek valamilyen fajta szellemiséget képviselnek.

Szimbólumok

A mandala szanszkrit eredetű szóból ered, jelentése kör. A hinduizmus és a buddhizmus spirituális szimbóluma, amely a világmindenséget és a kormoszt jeleníti meg. A szellemi útkeresésben az összpontosításban és a meditációban segít.

A mandala szimbóluma sok használati tárgyon köszön vissza, például táskák, ékszerek, neszesszerek, pénztárcák, vagy többféle anyagból és stílusban fali dekorációként.

Az életfát világfának, vagy az élet fájának is nevezik. A fa összeköti a fizikai és a szellemi világot, jelenti földi családunk fáját is, a múltunkat és a gyökereinket és azokat az embereket, akik kellettek ahhoz, hogy világra jöttünk. 

A fa változást és az újjászületést is szimbolizálja, hiszen ősszel lehullanak a levelek, télen kopárak a fák, látszólag halottak, tavasszal minden újjászületik és virágzásnak indul, nyáron pedig leszüretelhetjük a gyümölcsöt.

Az életfa mandala is az örök körforgást tükrözi, nincs kezdete és vége, állandóan változó, mint az élet.

Az életfa szimbólumát megtalálhatjuk medálon, ékszereken, táskákon, lakberendezési tárgyakon, a legkülönfélébb formában és stílusban.

Jin és Jang

A Jin és Jang a teljes egészet szimbolizálja, azt, hogy világunkban létezik fény és sötétség, hideg és meleg, női és férfi. A Jin a női minőséget jelöli, a lágyat, passzívat, a Holdat és az éjszakát. A Jangot a férfias, erőteljes, szilárdsággal, a Nappal és a nappallal azonosítják. Fontos, hogy a Yin és Yang nem ellentétes erők, hanem kiegészítik egymást és az egyik tartalmazza egy kis részben a másikat. Ha ezt tudjuk nem ítélkezünk egymás felett, nem harcolunk és a nő és a férfi békében harmóniában élhet együtt.

Ha ez az egység és a teljesség fontos számunkra, viseljük ezt a taoista szimbólumot ékszerként, medálként, ruhán.

Om jel

Az Om egy egy szótagú mantra, amely egy szent szótag, ez által segít kapcsolatba lépni a spirituális világgal. Az Om jel a hinduizmus egyik legfontosabb szimbóluma, szent hangnak tekintik. Jelentésével és magyarázatával sokan foglalkoznak. Úgy tartják, hogy az Ohm egy szótagban összegzi az isteni minőséget. Ezt kimondva kapcsolódhatunk a világmindenséggel. Az is segíthet az elmélyülésben, ha időt szánunk arra, hogy lerajzoljuk. A nyugalom és a béke érzésének megtapasztalását átélhetjük az Om mantra elmélyült, ismételgetésével.

A felsorolt szimbólumokon kívül, különböző szakrális szimbólumokat is találsz nálunk, az ősi magyar hagyományból és a kelta világból is.

Jóga és meditáció, a testi és lelki egészségért és a stressz csökkentésért

A jóga gyakorlásának fontos része az azt lezáró meditáció és relaxáció. Jógázáshoz jógapárnát és jógatéglát is találsz és különféle színben, méretben meditációs párnákat is.

A meditációt, az elmélyülést és kikapcsolódást segíti a meditációs párna, a mala, a füstölő, a gyertya, a különféle meditációs zenék és a mantrák. 

A mala a tibeti buddhista tradícióban az elmondott imák számolására használt eszköz. Különböző anyagokból készülhet, leginkább féldrágakőből és tenyésztett gyöngyből készül, de lehet növényi alapú és készülhet csontból is.

Energetikai feltöltődés

A világban minden energiából áll, mi emberek is energia vagyunk. Tudattalanul érezzük egymáson a rezgéseket, amelyeket különbözőképpen érzékelünk, például megérezzük, ha valaki békés és nyugodt és érezzük, hogy ha nem.  Vannak emberek, akik színes energiamezőként vagy auraként látják ezeket a rezgéseket vagy kisugárzást.

A szivárvány különböző színei is más-más rezgéstartományban vannak, az emberi aura színei pedig megegyeznek a szivárvány színeivel. Az ásványkarkötők és az orgonit piramisok ugyanezzel a mindent átszövő energiával vannak összefüggésben.

Az orgonit piramis ősi eredetű spirituális eszköz. A mai formájában a közelmúltban terjedt csak el, nem ismert még széles körben. Gyanta, fémek és különböző ásványok keveréke, amelynek különböző hatást tulajdonítanak: például védelmet nyújtanak vagy megerősítik a test energiamezejét. Önmagukban is szemet gyönyörködtetőek és csodálatos látványt nyújtanak és lakásunk különleges díszei lehetnek.

Tegyük szebbé és békésebbé a világot

Gandhi egyik sokat idézet mondása az, hogy “Te magad légy a változás, amit látni szeretnél a világban”. 

Ha teheted, néha szánj egy kis időt arra, hogy olyan tevékenységekkel foglald el magad, amiket szeretsz és amelyek a lelki béke megtapasztalásában segítenek. 

Meggyújthatsz egy illóolajjal illatosított szép gyertyát, egy kellemes és lágy zene vagy egy ismert mantra kíséretében. A mantra egy hang, szótag vagy mondat folyamatos ismételgetése, amely különleges hatást gyakorol ránk.

A legismertebbek a Gayatri mantra és az Om Mani Peme Hung. A White Tara Mantra csodálatosan megnyugtat és megtisztít. Érdemes kiválasztani azokat a mantrákat, amelyeken érezzük, hogy pozitív hatással vannak ránk.

Az is megfelelő a lelki béke fenntartására, ha egy számodra fontos, örömet okozó és téged feltöltő tevékenységnek szenteled az idődet. 

Ha nincs ilyen tevékenység mostanában az életedben, akkor gyújthatsz egy füstölőt is és amíg füstöl, kiszínezhetsz egy mandalát.

Bármelyiket is választod, az a lényeg, hogy szánj rá egy kis időt, hogy önmagad csodálatos világába mélyedj. 

Amikor megtalálod belül a lelkedben azt a nyugodt középpontot, ahová később bármikor visszatérhetsz, akkor a pozitív változás nem marad el az életedben.