MESKA Blog

Válassz tökéletes ékszert a csillagjegyek alapján!

Nem kell ismerned az asztrológiát, hogy tudd: az ember legalapvetőbb személyiségjegyeit nagyban meghatározzák a születésének körülményei, így például a születés ideje. Temperamentumos vagy szemlélődő? A szabadságáért a végsőkig küzdő, vagy túlzottan ragaszkodó típusú személyiség? Olvass tovább, és tudd meg, hogy szeretteid csillagjegyéhez mely személyiségjegyek társulnak, és milyen színű ékszerek illenek a leginkább hozzájuk!

KOS

A vörös a temperamentumos Kos színe, eleme a tűz, emiatt a Kos jegyben született személy tüzes, temperamentumos, és határozott. Vezető személyiség, bátor, és optimista, de nem elég kitartó, és a monotonitás fárasztja. A Kos amilyen lelkes, és kezdeményező, épp olyan csapongó, ha nincs mellette egy földhözragadt személyiség, aki segíti fókuszálni hatalmas energiáit. Számára a tűz vöröse mintha önmaga kiterjesztése lenne, örömét leli e szín viselésében.

BIKA, IKREK, RÁK

A narancs a Bika, az Ikrek, és a Rák jegyek színe.

A Bika (április 20. – május 20.) eleme a föld, amely miatt e jegy szülöttjeinek nagy a biztonságigénye, vágyik az állandóságra, a megbízhatóságra. Ellenben hajlamos a féltékenységre, a birtoklásra, nehezen válik meg a számára fontos dolgoktól, és nehezen alkalmazkodik. Kitartó, hűséges személyiség, akihez tökéletesen illenek a narancsszínek, amelyek csaknem olyan energiaszinttel rendelkeznek, mint a vörös.

Az Ikrek (május 21. – június 21.) társaságimádóak, mozgékonyak, és könnyedek. Szerteágazó energiáikat jótékonyan támogatják a narancsszínek. Borostyán ékszereink között is érdemes szétnézned, ha több színben játszó, változatos színvilágú, narancsos ékszert vagy ajándékot keresel. A hasonlóan sokféle howlit pedig segít a könnyed és mozgékony Ikrek energiákat kitartással és összeszedettséggel ellensúlyozni.

A Rák (június 22. – július 22.) jegyben születettek rendkívül érzékenyek, és empatikusak, ami kiválóvá teszi őket az emberekkel való kommunikációban, ellenben némely alkalmakkor képtelenek kivonni magukat az adott hangulatukból. A Rák jegy eleme a víz, amely nagyon mély lelkiséget jelent, de ezzel együtt hajlamosságot is a bezárkózásra. A sárgásnarancs szín számukra az oltalmat, és a gondoskodást jelképezi, a melegséget, amelynek fényében ők is bátran kiléphetnek a nagyvilágba.

OROSZLÁN (július 23. – augusztus 22.)

A vidám napsárga a fenséges Oroszlán jegy szülöttjének a színe. Az Oroszlán öntudatos, szenvedélyes, a legerősebb energiájú jegy. Megáll a saját lábán, és nagyon ritkán kér csak segítséget. Mélyről fakadó optimizmusát nagyban erősíti a vidám nap sárga szín.Az Oroszlánnak nagyon erős igazságérzete van, kitűnő szervező, de túlságosan is nyílt, amit sokszor kihasználnak a környezetében. A sárga szín számára a vidámságot, és a melegséget jelképezi, amely jótékonyan támogatja az öntudatos oroszlán erejét.

SZŰZ (augusztus 23. – szeptember 22.)

A zöld a gyakorlatias Szűz, és a kiegyensúlyozott Mérleg jegy színe. A Szűz jegy szülöttje gyakorlatias, két lábbal áll a földön, nem is csoda, hiszen a Szűz jegy eleme a föld, amiből kifolyólag mindig a biztonságra törekszik. A Szűz jegy szülöttje állhatatos, és imádja a rendet, igazi gyakorlatias lélek. Számára a zöld szín a nyugalmat, a békét, és a kiegyensúlyozottságot jelképezi, nem csoda, hogy az egyik legkedveltebb szín illik leginkább hozzá.

MÉRLEG (szeptember 23. – október 22.)

A mérleg jegy eleme a levegő, így e jegy szülöttjeinek erős az intellektusuk, és rendkívül szerteágazó figyelemmel rendelkeznek, társasági életük könnyed, és stabil. A Mérleg jegy szülöttje kiegyensúlyozott, ő a harmónia embere, így természetesen semmilyen más szín nem illik ilyen biztosan hozzá, mint az erdő sötétzöldje, de az alkotási vágyuk és kreativitásuk megélését még a rózsakvarc is segítheti.

SKORPIÓ (október 23. – november 21.)

A kék színei a Skorpió, és a Nyilas jegyben születettek társai. A Skorpió jegye a víz, aki így rendívül érzékeny, de egyben vidám, és jókedvű. Nagyon odaadó személyiség, ellenben teljes és tökéletes egyetértést követel, sokszor túl domináns az emberi kapcsolatokban. Személyiségének negatív vonásait a hideg kék szín jótékonyan tudja ellensúlyozni.

NYILAS (november 22. – december 21.)

A Nyilas egy igazi tűzjegy, szenvedélyes, lelkes, és vidám, kíváncsisága szerteágazósága miatt sok minden érdekli, ám a részletek kidolgozásában nem mindig jeleskedik. Nagy célok lelkesítik, hatalmas az igazságérzete, személyisége mélyről fakadó szenvedélyességét a királykék foghatja némiképp vissza. A királykék, amely egyaránt merész, de egyben megbízhatóságot is sugall.

BAK (december 22. – január 19.)

A lila a komoly Bak, a művészi tehetségű Vízöntő, és a Halak színe. A Bak eleme a Föld. A Bak kissé számító jegy, csak akkor vág bele valamibe, ha a vállalkozást biztosnak, és a maga részéről kifizetődőnek érzi. Ez nem csoda, hiszen jegy a Föld elemhez tartozik, amely az állandóságot és a biztonságot jelenti. A Bak jegy szülöttje határozott, alapos, és céltudatos. Számára a lila színek a komolyságot, és a tartózkodást jelképezik, az általuk művészi színvonalra emelt elemző látásmódot.

A Vízöntő eleme a levegő. Ennek megfelelően barátságosak, függetlenek, keresik más emberek társaságát. Szellemükben független, szerteágazó érdeklődési körű emberek, akiknek a lila szín az önbizalom, és a tehetség kibontakozását segíti elő e jegy szülöttjeinek az életében. A lila szín a pompa, a luxus színe, a sokoldalú Vízöntő tökéletesen illik e színekhez. Lila ametiszt ékszereink között érdemes nézelődnöd, ha ezekhez a csillagjegyekhez illő ajándékokat keresel.

HALAK (február 19. – március 20.)

A Halak eleme a víz. A Halak jegy szülöttje gyengéd, és romantikus, aki a nagy szerelemért, a mélyről fakadó érzelmekért él. Finom alkatával jól harmonizál a holdkő vízszerű átlátszósága, de fontos neki a pirosba hajló lila szín is, ami a szerelem luxusát és lélekemelő erejét jelképezi számára. A Halak számára ez a szín továbbá a környezet felé való kinyílást, és az önbizalmat is jelképezi, az érzelmektől terhes bezárkózás ellenében.

A hegyikristály fehéres árnyalatával a színek alfája és omegája. Minden csillagjegyű személynek ideális ajándék lehet univerzális, egységesen erősítő és kiegyensúlyozó hatásai miatt.

Remélem, ez a bejegyzés segít kiválasztanod bármely szerettednek az ideális karácsonyi ajándéknak szánt ékszert!