MESKA Blog

Nincs olyan földrész, ahol ne találnánk a Mesés portréimból

2023.06.30.

A Meska, azaz Magyarország kiemelkedő kézműves-design piactere hamarosan 15 éves. Mostanra 4600 kreatív művész árulja 200.000 termékét az oldalon keresztül. Tavaly 600 ezer felhasználó több mint 1 milliárd forint értékben vásárolt különleges, igényes, egyedi termékeket és egy év alatt több mint 4 millióan látogattátok meg az oldalt. Tavaly a Meska közel 35%-ot növekedett és 54%-al több ajándék cserélt gazdát. Köszönjük!

A kezdetektől jelen van az oldalon a győri Hokata, azaz Horváth Katalin festőművész, aki „mesés” keresztmetszetet ad erről a másfél évtizedről.

Hogyan alakult ki a kapcsolatod a Meskával?

Akkoriban még nem volt Facebook sem, minden kreatív csajszi a Blogspoton tobzódott. Oda tettük fel a munkáinkat, és a reggeli kávé mellett megnéztük egymás dolgait. Aztán a blogolás abbamaradt, mert a közösségi oldalak átvették a szerepét. Ekkortájt említette egy barátnőm, hogy elindult a Meska, és így még a legelején be tudtam csatlakozni. Újdonság volt, hogy az ember online értékesíthet, saját boltja lehet – nagyon jó lehetőségek nyíltak ez által.

Hamar sikerült megismerkedned a rendszerrel?

Praktikus és kényelmes az oldal használata: nem kell külön informatikus, ugyanis egyszerű a felület, amelyre könnyen fel lehet tölteni a dolgokat. Egy kiváló közösségbe kerültem, ahol az eladásaim és a rajongóim is szépen gyűltek.

3100-nál is több terméket adtál el eddig. Ez nagyon előkelő szám!

Nekem volt a legtöbb követőm egy időben; az összesített listán az első vagy a második helyen álltam sokáig, mert nagyon sokan szerették a munkáimat. Ettől felpörögtek az eladásaim is, főleg a karácsonyi időszakban. Tárgylétrehozó mániám van, és még a Mesés családi portréim előtt a Meskára kézzel varrott dolgokat tettem föl. Majd megszülettek az Akvarell Mesék, és a képekből készült ékszerek is felkerültek.

A festményeid átütőek és különlegesek, korábban mondtad, hogy szeretnéd, ha Afrikába is eljutna belőlük.

Azt írtam, hogy tudtommal már csak azon a kontinensen nincs képem, mire egy barátnőm jelezte, hogy már van, ugyanis vittek oda egy alkotásomat ajándékba. Tehát nincs olyan földrész már, ahol ne találnánk a Mesés portréimból.

Mondhatjuk, hogy határtalan a kreativitásod?

Pár éve elkezdtem kerámiázni is, egyedi formavilággal és festéssel. Postázni ebből csak az ékszereket szeretném, melyek szintén nagyon extrák: igazi aranyat és platinát tartalmazó mázzal készítem őket. A tőlem messzebb élők is tudnak majd így vásárolni belőlük, ha indítok egy új boltot – nem szeretném ugyanis a festményeim közé bekeverni az ékszereket. Nagyon keresik a termékeimet, alig győzöm készíteni az újabbakat.