MESKA Blog

MagyarBrands-díjas a Meska

2023.02.09.

MagyarBrands díjjal ismerték el a Meskát Innovatív Márka kategóriában! Ezt a díjat mindössze 150 cég kaphatja meg egy adott évben. A MagyarBrands program több mint egy évtizede díjazza a magyar vonatkozású márkák közül a legeredményesebbeket; célja hogy ráirányítsa a vásárlók és az üzleti világ figyelmét a legsikeresebb hazai fogyasztói, üzleti vagy innovatív márkák termékeire, szolgáltatásaira.

A program Innovatív Márka kategóriájában az a márka lehet sikeres, amely folyamatosan újít meglévő termékein, vagy új fogyasztói igényeket elégít ki, ilyen technológiát vezet be, s teszi mindezt a társadalmi hasznosság érdekében.

A Meska ma már olyan név a piacon, melynek köszönhetően a hazai kézzel készült termékeket és igényes régiséget kereső vásárlók széles köre néz körül a Meska eladói kínálatában, és keresi az igényeinek megfelelő termékeket. A Meska folyamatosan újít, megújul. Segít abban, hogy esztétikus kézműves termékek készítésével művészek, képzőművészek, kortárs alkotók mellett a kismamák, a hátrányos helyzetű emberek, valamint, az idősebb korosztály is munkalehetőséghez juthasson. Másrészt kiemelten fontosnak tartja, hogy e termékek valamilyen módon tükrözzék, éltessék a magyar hagyományokat, értékeket, s új fogyasztói igényekre is reflektáljanak.

Az elmúlt években, hónapokban azon dolgoztunk, hogy a Meskát újraépítsük, újragondoljuk. Szerettünk volna egy olyan online kézműves alkotóteret, kereskedési felületet létrehozni, ami nemzetközi szinten is megállná a helyét. Ez a munka a végéhez közeledik. Örülünk, hogy a szakma is elismeri, hogy mennyi újítást, innovációt vittünk a fejlesztésekbe azzal a céllal, hogy az alkotóinknak valóban csak az alkotásra kelljen fókuszálniuk, az értékesítés terheit levesszük a vállukról. Boldogsággal tölt el bennünket az is, hogy kézműves termékeinkkel sok vásárlónak szereztünk már örömet. Ezen fogunk dolgozni a jövőben is!

– mondta Gerő Viktor, a Meska.hu Kft társtulajdonosa, aki Porst Rékával, a cég alapító-társtulajdonosával vette át az elismerő oklevelet.

Porst Réka, a Meska.hu Kft. alapító-társtulajdonosa és Gerő Viktor társtulajdonos

A MagyarBrands díjazás üzenete 2022-ben is rendkívüli jelentőségű: kiemeli a hazai márkák kiváló teljesítményét, ezáltal pozitívan különbözteti meg azokat a versenytársaiktól.

A Program kiválasztási folyamata rendkívül komplex: egy márka pénzügyi adatok többszempontú vizsgálata, valamint fogyasztók és szakértők egyöntetű értékítélete alapján részesülhet ebben az elismerésben. A díj odaítélése számszerűsíthető kritériumok alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése egészít ki. Pontozás alapján három alapkategóriában – Kiváló Fogyasztói Márka, Kiváló Üzleti Márka, Innovatív Márka – születik meg végül a díjazotti lista.

Görög dinnyét nem kérek, kizárólag magyar görögdinnyét szeretnék venni. Először csak szórakoztatónak, később már iránymutatónak éreztem ezt a zöldségesnél hallott mondatot, hiszen évről-évre rohamosan nő az igény a hazai termékek, szolgáltatások iránt. Bizonyítottan igaz ez azon vállalatok kínálatára, amelyek most díjazottak lettek a kiváló fogyasztói márka, a kiváló üzleti márka, az innovatív márka kategóriákban. Természetesen ezúttal is számos, egymástól eltérő út vezetett el a MagyarBrands-sikerhez. Egy tapasztalatot azonban – ha különböző megfogalmazásban is – visszatérően és igen gyakran osztottak meg velem a legsikeresebbek. Ennek lényege az, hogy folyamatosan csak akkor lehet kiugró teljesítményt elérni, ha a vállalat minden munkatársában tudatosul: a márkaígéretünk megvalósítása az én állandó, kötelező feladatom is, a beosztásomtól függetlenül.

Serényi János
a MagyarBrands program elnöke