MESKA Blog

Életünk fontos szereplői az angyalok

2023. 02. 06.

Az angyalok fontos szereplői az életünknek, ám erre tudatosan kevesen gondolunk. Az angyalok történelmünk, történeteink és életük részei. A művészek számtalan formában jelenítették és jelenítik meg őket festményeken, szobrokon, költemények és dalok is szólnak égi segítőinkről. Gábriel arkangyal szobra Budapesten a Hősök teréről szemléli mindennapjainkat és a budapesti életet.

Korábban olyan címerünk is volt, amelyet két angyal fogott közre. Karácsonyi dalaink nagy része is az angyalokról szól, kultúránk egyik legismertebb történetei közé tartozik az, amikor Máriának Gábriel arkangyal viszi a hírt, hogy gyermeke születik. Minden vallás ismeri az angyalokat. 

Angyal figura

Akár hiszünk az angyalokban, akár nem, az biztos, hogy az angyalokhoz valamilyen pozitív érzelem és gondolat tartozik. Az angyalokban való hit békét és megnyugvást adhat. Van, aki örömmel vesz a kezébe horgolt angyalkát, vagy ajándékoz meg ezzel másokat, veszi körbe magát angyalka díszekkel és dekorációkkal. Van, aki olvasott már angyalokról szóló könyvet és szívesen néz angyalokról szóló filmet, és van aki  spirituális szimbólumot választ magának, esetleg hallgat mások által közvetített angyali üzeneteket. Talán egyeseknek személyes tapasztalatuk is van.

Ha egy kicsit mélyebben beleássuk magunkat a témába, megismerhetünk olyan embereket, akik látják és hallják az angyalokat, előadásokat tartanak vagy könyvben örökítik meg az angyalokkal kapcsolatos történeteiket, tapasztalataikat. 

Legtöbbünknek, sőt talán mindannyiunknak van valamilyen különleges élménye, története, amelyekre különféle módokon reagálhatunk: igyekszünk valamilyen módon racionálisan, a tudományos szempontoknak megfelelően megmagyarázni, esetleg ha visszagondolunk erre az élményre, az jut eszünkbe, hogy biztosan félreértettünk valamit, tévedtünk, meg sem történt.

Kézzel festett pici angyalos asztal

 

Szeretnénk egy kicsit segíteni és közelebb hozni az angyalokat

Összeszedünk pár dolgot, hogy mit kell tudnunk az angyalokról, mi szükséges, hogy érezhessük őket, mert az angyalokkal való kommunikáció megváltoztatja az életünket.

Az angyal szó a görög angelos szóból ered, a görögök pedig egy olyan héber szóból vették át, amelynek jelentése hírnök, küldött. Az angyalok feladata az, hogy közvetítsenek az égi világ és a földi világ között.

Nem baj, ha eleinte nem ismerjük az angyalokat név szerint, elég, ha úgy szólítjuk őket, mint például BÉKE angyalai, SZERELEM angyalai, KAPCSOLATOK angyalai, HIVATÁS angyalai, LAKÁSKERESÉS angyalai.  

Ha elkezdünk érdeklődni az angyalok iránt és szeretnénk megismerni őket, biztosan találkozunk a négy legismertebb arkangyal, Michael, Gábriel, Rafael és Uriel nevével, akik közül kettőt a Biblia is említ.

Azt mondják, hogy mindenkinek van születésétől kezdve Őrangyala. Az Őrangyalban hiszünk talán a legtöbben, mert esetleg már tapasztaltuk, hogy valamilyen védelem alatt állunk. Hogy van egy olyan erő, aki megnyugtat, valamilyen sugallatot ad, vagy segít abban, hogy hogyan cselekedjünk, hogyan döntsünk.

A legismertebb angyalok

Michael vagy Mihály arkangyal, az égi seregek vezetője, Gábriel arkangyal a mennyei hírnök, az anyák és a gyermekek segítője, Rafael a gyógyító arkangyal, Uriel pedig tanító angyal, a tudományok angyala és a Föld hatalmas arkangyala.

Michael megvéd a rosszindulattól, a gonoszságtól, a sötétségtől, ezért biztonságban érezhetjük mellette magunkat és érezhetjük erejét. 

Gábriel Máriának és Mohamed prófétának is üzenetet adott át, ő abban segít, hogy meghalljuk az égi világ üzeneteit. 

Rafael gyógyít és bármennyire hihetetlen, hogy az angyaloknak humorérzékük is van, ő erről is nevezetes. Hiszen a humor és egy újfajta látásmód is gyógyító hatású lehet.

Uriel mutatja az utat lépésről-lépésre, valamint gondolatokon, ötleteken keresztül segít nekünk. 

Akár békére, szeretetre és barátokra, védelemre, jólétre, egészségre, vagy szerelemre vágyunk, szólítsuk az angyalokat, majd hunyjuk be egy pillanatra a szemünket és érezzük a jelenlétüket! Ha hívjuk és kérjük őket, mindig segítenek, ám lehet hogy nem azonnal és nem olyan módon, ahogy mi elvárjuk, hanem a számunkra legmegfelelőbb módon. Talán egy ember, egy dal, egy szó, egy tárgy, vagy megérzés, érzelem és testi érzet formájában. 

A lényeg az, hogy ha kértünk az angyaloktól, utána figyeljünk, mert hamarosan érkezni fog a válasz vagy a segítség.