MESKA Blog

Kokárdák széles választéka

Megtaláltad a kokárdát, amit tavaly jól eltettél? Ha nem, semmi gond, olyan kokárda kitűzőket ajánlunk neked, amihez biztosan személyes kötődésed lesz, már csak azért is, mert mind kézműves magyar termék..

 

Közeledik a nemzeti ünnepünk, amikor mindenki kokárdát tesz fel az alkalmi viseletére és megemlékezik az 1848-as forradalomról. Március 15-én ünnepeljük a függetlenségünket és ekkor született meg a Nemzeti dal is.

Lássuk csak, milyen kokárdákkal készültek idén a Meska alkotói! Természetesen mindegyiket nem tudjuk megmutatni, de kiemelünk néhány különleges darabot.

Elegáns és stílusos kokárdák

Képzeld el, a Meska alkotói igen magas szintre emelték a nemzeti ünnep hangulatát azzal, hogy olyan darabokat hoztak létre, amiket valószínűleg sehol máshol nem tudsz megvásárolni, csak a Meska egyedi kokárda válogatásában. A magyar színekben pompázó szív alakú dísz elegáns és különleges. Az üveglencsés kokárda diszkrét és ünnepélyes megjelenést biztosít férfiaknak és nőknek is egyaránt. Bár a finom selyem szalagokból készült kokárda egészen egyedi formát kapott, szerintünk megállja a helyét ezen a jeles ünnepen is.

Horgolt szépségek

Súlyuknak köszönhetően észrevétlenek a ruhádon, kabátodon. Ezek az aprólékos kis minták szépen visszaadják az ünnepi hangulatot. A horgolt kokárdákat mindenkinek ajánljuk.

Később is használható magyar stílusú kiegészítők

Amennyiben te is szereted a hasznos és környezetbarát megoldásokat, akkor a nemzeti ünnepre is kiváló választás lehet egy nyaklánc, karkötő vagy hajba való, amelyeket később is bármikor hordhatsz. Hiszen ki mondja meg, hogy a magyar színeket csak ünnepekkor lehet viselni?

Ünnepi kitűzők

Ha szereted az apró, diszkrét megjelenést, válassz a Meska alkotóitól kitűzőket. Ezek akár mint egy gomb úgy díszelegnek az ünnepi viseleten. Megállják a helyüket hétköznapi viseletet díszítve is.

Filcből készült különlegességek kicsiknek, és gyermeklelkű nagyoknak

Ilyenkor az óvodákban és iskolákban is ünnepségeket tartanak, amihez ajánljuk a kedves, gyerekeknek is biztosan tetsző darabokat. Ezeket szívesen viselik majd a kabátjukon, vagy az ünneplőruhán. Akadnak közöttük egészen kedves filcből készült kokárdák, valamint egyedi formák. Egy kisfiú biztosan nagyon szívesen biggyeszti alkalmi ruhájára a kisautó vagy süni formájú kokárdát. A babákat kedvelő kislányok pedig kedves arcú ünneplőbe bújt formákat tehetnek kabátjukra.

Március 15-én boruljon minden a nemzet színeibe! Annak a országnak a színei jelennek meg a kitűzőkön, melyet hazánknak hívunk. Ezen a napon örökre megjegyeztük a három kifejezést: “egyenlőség, szabadság, testvériség”. Az 1848-as forradalmat sosem feledjük. Ünnepeld ezt a napot olyan kokárdával az alkalmi ruhádon, amivel magyar kézművesek munkáját is támogatod.