MESKA Blog

Férfi hírességek, akik nem restek kötni, varrni, horgolni

2023. 03.29.

Méghogy a kötés nőies hobbi! Ideje leszámolni ezzel a sztereotípiával, ugyanis a férfi celebek és sportolók körében is dívik a kézimunka. Kéretik nem kinevetni őket!

Tom Daley

A tokiói olimpia műugrás döntőjére ült be nézőként Tom Daley olimpiai bajnok brit toronyugró, aki közben szenvedélyének is hódolt: kötött. Mostanra saját kötöttáru webshopot üzemeltet, férfiaknak, nőknek és kutyáknak is készít pulóvert.

George Clooney és Ewan McGregor

Clooney sem gondolja, hogy a kézimunka csak a nők kiváltsága lehet. „Szerintem van érzékem a varráshoz. Sokszor varrom meg a gyerekek és a feleségem ruháit, ha elszakadnak” – mondja. A színész egyébként a pandémia idején nagyobb „fokozatra kapcsolt” – tökéletesített varrótudását.

Ewan McGregor társaságban, a barátaival köt a legszívesebben. Rendszeresen vásárol fonalboltban, egyik kedvence a merinói gyapjúfonal.

photo Metro UK

Ryan Gosling

A színész idős néniktől tanult meg kötni egy forgatás szünetében. Annyira megtetszett neki az elfoglaltság, hogy azóta is a legjobb kikapcsolódásnak tartja.

photo_vanityfair

Christopher Walken

Egy reklámfotózás kedvéért ragadott kötőtűt.

Co’s campaign for fashion brand Jack & Jones

Paul Rudd

Örül, ha alkothat. Egy interjúban el is mondta: „Egyre több férfinek kellene megtanulnia kötni!

Friends NBCU Photo Bank/NBCUniversal

A Meskán alapanyagokat és DIY egységcsomagokat is találsz! Nézz körbe, ha Te is szeretnél kötni, varrni, horgolni, hímezni!