MESKA Blog

Legyen Neked is zerowaste esküvőd!

Igyekszel környezettudatosan élni a hétköznapokban? Szelektíven gyűjtöd a szemetet, lekapcsolod magad után a villanyt, nem folyatod feleslegesen a vizet, és éjszakára kikapcsolod az árammal működő kütyüket? Ha neked is fontos környezetünk védelme, tedd környezetbaráttá az esküvődet is! Mutatjuk, hogyan!

Meghívó

2021-et írunk, kevés ember van, akinek nincs e-mail címe; így hát bár tény, hogy egy hagyományos esküvő alapvető eleme a csipkés, arany betűkkel írott meghívó, de a számítógép segítségével is fantasztikus grafikai megoldásokatlehet alkotni, így az elektronikus levelet megnyitva is tátva maradhat a rokonok, barátok szája.

Természetesen vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen a klasszikus meghívók küldése, hiszen a távoli, rég nem látott rokonok, vagy az idősebb generáció esetében illik a papír alapú megoldást választani, ebben az esetben azonban csináltasd azokat újrahasznosított papírból!

Helyszín

Nyári esküvő esetén a szertartás helyszínéül válassz valamilyen természeti környezetet, legyen az egy kis erdő, egy zöldellő rét a város tetején, ahonnan gyönyörű panoráma tárul a násznép elé, vagy épp egy hangulatos kis tópart. Nincs szebb dekoráció a természetnél!

Azonban itt sem kell lemondanod az esküvő alaptémájaként választott színről, hiszen csodásan tud mutatni a fákról lelógó színes, újrahasznosított papírból vagy épp befőttesüvegből készült mécses!

Ha van rá lehetőség, a szertartás és a vacsora helyszíne legyen gyalogtávra egymástól, hogy a nászseregnek ne kelljen autóval mennie egyik helyről a másikra, de a legjobb, ha egy és ugyanazon helyen kerül megrendezésre mindkettő!

Ruha

Valószínűleg azt már akkor tudod, hogy milyen lesz a menyasszonyi ruhád, amikor még se az időpont, se a helyszín nincs meg.

Igazán környezetbarát viszont csak akkor leszel, ha olyan ruhát választasz a nagy napra, melynek alapanyaga döntően pamut.

Ha teheted, vedd meg vagy készíttesd a ruhát, hiszen a bérelt darabokat bivalyerős vegyszerekkel tisztítják.

Próbálj olyan ruhát választani, amelyet ( akár némi átalakítás után) más alkalmakkor is fel tudsz majd venni!

Dekoráció

A dekort a papír mellett egészítsd ki szövettel: az ültetőkártyák kis szövetlapok legyenek, melyekre filccel írod fel a neveket, a papír szalvéták helyett pedig válaszd a kimosható változatot.

De akár a menyasszonyi csokor is készülhet horgolt virágokból!

Ha ragaszkodsz a virágokkal való díszítéshez, mindenképpen idényvirágokat és nálunk is megtalálható fajtákat válassz, hogy ne külföldről kelljen ideszállíttatni őket.

Romantikus hangulatot teremt az asztalokon címkézetlen borosüvegben elhelyezett néhány szál virág is, de a legjobb, ha cserepes virágokkal oldod meg a dolgot!

Köszönőajándék

Bájos ajándék lehet a vendégeknek egy speciális cimkével ellátott üveges termelői méz vagy lekvár, de akár egy kisméretű cserepes virággal vagy virágmagokat rejtő díszdobozkával is köszönetet mondhatsz nekik 🙂

További esküvői ötletekért, termékekért kattints ide!