MESKA Blog

Készíts ragyogó kitűzőt öt lépésben!

Te is szeretsz kézműveskedni? Az ékszereket is szereted? Akkor jó hírünk van! VesztlFanni jóvoltából most pár perc alatt menő kitűzővel gazdagíthatod az ékszerkollekciód! Tarts velünk, és készítsük el együtt, lépésről-lépésre a brosst!

Amire szükséged lesz

Az elkészítéshez fehér filc darabra, miyuki gyöngyre, csiszolt gyöngyre, cérnára és hímzőfonalakra lesz szükséged.

Első lépés: fűzés

Fűzd be a tűbe a cérnát, bökd a filcbe és öltsd fel középre a zöld gyöngyöt. Ezután fűzz gyöngysort az apró gyöngyökből. 

Második lépés: tekerés

Tekerd a gyöngysort a középső, nagy gyöngy köré, és egy másik cérnával 2-3 gyöngyönként varrd a filcre a füzért. 

Harmadik lépés: varrás

Varrd el a végét, hátul csomózd meg a cérnát, és válts hímzőfonalra. A legvilágosabb színtől a legsötétebbig haladj. Láncöltéssel varrd körbe a gyöngyöket. 

Negyedik lépés: hímzés és vágás

Ha az összes hímzőfallal körbehímezted a kitűzőt, (én 6 színt használtam), akkor a hímzés szélétől 2 mm-re vágd körbe a filcet.

Ötödik lépés: díszítés

Vágj még egy ugyanakkora korongot, mint az elkészült kitűző. Fogd össze a két filclapot, és varrd végig az oldalán úgy, hogy minden öltésnél egy szem gyöngyöt is felfűzöl a tűre. Illetve minden második öltésnél egy nagy csiszolt gyöngyöt és egy apró miyukit fűzz fel, majd csak a csiszolt gyöngyön át bújtasd a filcbe újra a tűt. A kitűző hátuljára varrj kitűzőalapot.