MESKA Blog

Gyermeknapi programajánló

Közeledik május utolsó vasárnapja, ami mint tudjuk, a gyerkőcöké 🙂 Ha esetleg tanácstalan lennél, hogy mit csináljatok a jeles napon, olvasd el programajánlónkat!

Május 30-án Szentendre egy napra Lurkócia gyermekállammá alakul át! Lesz itt népi játékudvar (a Barcsay udvarban) Főző  workshop udvar (a Vendégház  udvarán) ahol  igazi  kis kuktákká válhatnak a gyerekek, kipróbálhatják, és saját kezükkel készíthetik el az egészséges sütiket, melyeket haza is vihetnek. Várja az érdeklődőket a Társasjáték udvar és lesz újrahasznosítós kézműves foglalkozás, valamint játszóudvar is (a Főtéren).

Igazi természetközeli program lehet egy közös családi séta a budakeszi arborétumban, ahol gyönyörű környezetben várják a gyermekeket családjukkal együtt. A gyermekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre az önfeledt hancúrozásra és persze a természet megismerésére!

Kőszegen az idei városi gyereknapnak a Jurisics vár ad otthont, ahol a „Janka ágya” című ingyenes színházi előadást nézhetjük meg csemetéinkkel. Az előadásra a belépés védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel lehetséges.

Gyereknap lesz 30-án a szegedi Füvészkertben is! A Füvészkert 17 hektáros területen több, mint 5000 növényfajnak és fajtának nyújt otthont. A trópusi és mediterrán üvegház az esőerdők, mediterrán vidékek és a sivatagok egzotikus növényvilágából kínál látnivalókat. A Dél-Alföldön egyedülálló az indiai lótuszt és számos ázsiai növényt bemutató japánkert, mely egy szigetet is magába foglal. A látogatóbarát kertben információs táblák, játszótér, és időszakos kiállítások várják a látogatókat.

Kőszegen az idei városi gyereknapnak a Jurisics vár ad otthont, ahol a „Janka ágya” Ha valami aktívabb programra fáj a fogatok, fürdőzzetek, kiránduljatok és persze libegőzzetek egyet Lillafüreden! A libegő a gyereknapi hétvégén is várja a családokat egy kellemes kikapcsolódásra, ráadásul védettségi igazolvány nélkül is igénybe vehető!