MESKA Blog

Az igazán egyedi Valentin-napi ajándékötleteket itt találod

„Mit vegyek Valentin-napra?” – merült fel a kérdés valószínűleg benned is, hiszen itt vagy és olvasod a cikkünket. És valóban, a naptárra nézve itt az ideje találni valami igazán kreatív Valentin-napi ajándékot, amivel szíved választottjának kedveskedhetsz. Ebben próbálunk most a segítségedre lenni, hiszen a Meskán rengeteg egyedi, személyre szabható, kézzel készített Valentin-napi ajándékot lehet találni, melyek bármelyike garantáltan örömet okoz majd. 😊

Pontosan mikor van Valentin-nap, és honnan ered a hagyomány?

Közismert tény, hogy a szerelmesek napja minden évben Bálint (Valentin) névnapkor, azaz február 14-én van, azt már azonban kevesebben tudják, hogy pontosan ki volt az a Szent Bálint, és mi köze van ehhez az egész hercehurcához. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk, egészen az ókori Rómába kell visszamennünk. Bálint ugyanis egy keresztény püspök volt, akit II. Claudius császár idején halálra ítéltek hite miatt. Mielőtt azonban február 14-én kivégezték volna, meggyógyított egy vak lányt, és búcsúüzenetet is küldött neki, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Valentin-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata.

Szent Valentin

A püspök csak jóval később, a 14. században lett a jegyesek és fiatal házasok védőszentje Angliában és Franciaországban, a 15. századtól kezdve pedig már tartottak Bálint napi ajándékozásokat a tiszteletére. A 20. század végére világszerte elterjedt szerelmes ünnepként a Valentin-nap, vallási eredete pedig szépen lassan teljesen elhomályosult.

Valentin-napi ajándékötletek gyűjteménye

Valentin-napi ajándékötletek gyűjteménye

A Meskán létrehoztunk egy gyűjtőoldalt a legötletesebb Valentin-napi ajándékok számára. Itt találsz többek között ajándékötleteket nőknek, ajándékötleteket férfiaknak, sőt, páros ajándékokat is. Nézz körül, és válassz a legjobb Valentin-napi ajándékok között!

Romantikus Valentin-napi ajándékok a szerelmednek

Romantikus Valentin-napi ajándékok a szerelmednek

Ha ki szeretnéd mutatni párodnak, hogy igazán fontos neked, akkor valami egyedi, különleges Valentin-napi ajándékra lesz szükséged. Szerencsére a Meska alkotói rengeteg személyre szabható meglepetést készítenek, de nyitottak a te ötleteidre is. Ha például egy olyan Valentin-napi bögrét szeretnél adni, amin egy rajzolt porté van rólatok, vagy éppen egy szíveteknek kedves dalszöveg részlet vagy idézet, akkor nincs más dolgod, mint keresni az oldalon egy szimpatikus eladót, és Meska belső üzenetben megírni neki a pontos kérést. Ő napokon belül elkészíti neked a meglepetést, és feltölti az oldalra, hogy megvásárolhasd. Ugye, milyen egyszerű?

Valentin-napi kézműves ötletek pároknak

Valentin-napi kézműves ötletek pároknak

A lehetőségek tárháza Meskán szinte végtelen, így Valentin-napi páros ajándékból is rengetegfélét fogsz találni. A teljesség igénye nélkül kaphatók nálunk fényképes, feliratos kulcstartók, névre szóló karkötők, egyedi felespoharak, bögrék, evőeszközök vagy épp páros ruha szettek is. Ha pedig csak ötletet szeretnél meríteni egy saját alkotáshoz, akkor böngészd bátran Valentin-napi ajándékötlet gyűjteményünket.

Vicces Valentin-napi ajándékok

Vicces Valentin-napi ajándékok

Egy kis humorra a legszürkébb hétköznapok során is szükség van, nem hogy Valentin-napon. Dobd fel kedvesed napját valami igazán vicces Valentin-napi ajándékkal, ami aztán a későbbiekben is mosolyt csalhat arcára. Nagyon sokféle meglepetést találsz nálunk, a legegyszerűbb használati tárgyaktól kezdve a fali dekorációkig. Jó szórakozást kívánunk a böngészéshez!