MESKA Blog

Ajándékok, melyek felejthetetlenné teszik az apák napját

2023.06.09.

Amikor eljön az idő, hogy ajándékot válasszunk apukánknak vagy nagypapánknak, sokszor kétségbeesés keríthet hatalmába bennünket, hiszen nem könnyű olyan meglepetést találni, ami nem csak porfogó lesz a polcon, de személyre szabott és hasznos is. Az új apák napi trendeket bemutató cikkünkben két eladót hívtunk segítségül.

A Meskán évek óta hódít az a GravirozottAprosag boltban kapható különleges mérőszalag, melyet egyedi felirattal gravíroznak az alkotók. Készítője, József szívvel-lézerrel készíti el őket évről évre.  

Miben rejlik e termék nagy népszerűsége?

„Amikor a Meskán boltot nyitottunk, vettünk 10 darab mérőszalagot, meglátjuk, mi lesz alapon. Percek alatt elkelt az első. A nagypapámnak mindig volt a zsebében mérőszalag és ceruza – azt vallotta, ez a kettő bármikor kellhet. Arra tanított, hogy a hasznosság mindig előrébb való legyen a szépséggel szemben, ezért mindig arra törekszem, hogy minőségi, praktikus és rendkívüli alkotások kerüljenek ki a kezeim közül. A gravírozott mérőszalag talán azért arat évről évre nagy sikert, mert nem egy kommersz ajándék, ami gyorsan feledésbe merül, vagy porosodik a polcokon, hanem örökéletű alkotás, személyre szabott és hasznos. Kényelmesen elfér a zsebben, mindig kéznél van, és mindenkinek mosolyt csal az arcára, aki megkapja, különösen a férfiak” – mondja az alkotó.

Miért környezettudatos az, aki fából készít dolgokat, ha fákat kell hozzá kivágni?

Az erdők hatással vannak a klímára és védelmet nyújtanak állatnak és embernek. Számomra fontos, hogy pontosan ismerjem és nyomon tudjam követni a faanyagszármazását, éppen ezért kizárólag fenntartható forrásból származó fát használok a munkám során. A fenntartható forrásból származó fa felelősségteljesen kezelt erdőkből származik, ahol a kivágott egyedeket folyamatosan pótolják, így nem sérül a környezet, illetve az őshonos növény- és állatvilág. Ezeket a fákat eleve azért nevelik, hogy alapanyag legyen belőle. Emellett a csomagolóanyaggal is igyekszünk takarékosan bánni: sokszor azokba a dobozokba csomagoljuk a termékeinket, amik hozzánk kerültek a rendeléseink során. „Zöld” koncepciójú esküvőkre, valamint születés- és névnapokra sokan keresik a fából készült gravírozott virágainkat. Volt, aki ezzel a szöveggel kért a párjának: Addig szeretlek, míg ez a virág el nem szárad” – meséli József, s végezetül elárulta azt is, ő melyik Meska-terméket ajándékozná édesapjának a legszívesebben:

„A villáskulcs végű étkészlet nagyon ötletes. Tökéletes ajándék egy autószerelő apukának is, vagy bárkinek, aki szeret ezermesterkedni.”

Étkészlet, villa, kés, kanál egyedi gravírozással

A fenntarthatóság jegyében

A Meska az apák napjára összeállított válogatással a fenntartható életmódhoz való elkötelezettséget is közvetíti. Az egyedi pecás-ajándékok, a vicces feliratokkal díszített képek, a pólók, a lábtörlők, a kanalak, a kártyajátékok vagy éppen a humoros fotós termékek mind népszerűek ilyen szempontból is. A mongol jurták pedig a kalandokat kedvelő apukák és gyermekeik számára kínálnak felejthetetlen nyári élményeket.

A legkreatívabb lehetőség a Meskán található fotós ajándékokban rejlik

A Nanetto által összeállított egyedi fotókollázsok, csillagtérképek és harmonika kártyák személyes értéket képviselnek. A termékek alkotója, Orsolya, megosztotta velünk, honnan ered az ötlet, hogy kifejezetten apák napjára szánt ajándékokkal lepje meg a vásárlókat:

„Amikor körülnéztem a Meska kínálatában, rájöttem, hogy az apák napjához kapcsolódó termékek között hiány van ezen a téren, ezért úgy döntöttem, belevágok. A sziluettes fotókollázs-posztereket például már hetekkel az ünnep előtt rengetegen megrendelik. Különösen népszerűek a nagypapa-fiúunoka és az apa-fia kombinációk, valamint az „A” betűs variációk. A családi boldog pillanatokat megörökítő harmonika kártyámba is rendre beleszeretnek a vásárlók – előszeretettel ajándékozzák apák napjára nagypapáknak, mert egy kisebb táskában elfér.

A Meska apák napi kínálatában tehát garantáltan találsz olyan ajándékot apukádnak, nagypapádnak, ami megfelel az elvárásaidnak: egyedülálló, hasznos és fenntartható kézműves szépségeket. Tedd feledhetetlenné az ünnepet ezekkel a kreatív, „zöld” és kedves meglepetésekkel, melyeket a Meska szakértői gondosan készítettek az apukák örömére!

Az apák napját minden év júniusának harmadik vasárnapján ünnepeljük, és 2023-ban sem lesz ez másképp, amikor is június 18-án tisztelgünk az édesapák előtt. Az ünnep megálmodója egy amerikai hölgy volt, aki egyedülálló apja nevelte fel öt testvérével. Az apák napja célja, hogy kifejezzük elismerésünket és hálánkat az édesapák felé, valamint hangsúlyozzuk kiemelkedő szerepüket a családban és a társadalomban.