MESKA Blog

„…a gyerekek lekapták a játékaimat az asztalról, és elkezdték ölelgetni, puszilgatni…” (Mészáros Szilvia)

Gondoskodással készült – áll Pindiart oldalán, egy aranyos tacskófej kíséretében. Nemcsak a kedvenc kutyus kéri a törődést, de a minőségi kézműves darabok is időigényesek – rengeteg energiát fordít a bájosabbnál bájosabb termékeire a háromgyerekes Szilvi, aki babáknak, ovisoknak és iskolásoknak szánt szettekkel szerez sok-sok örömöt.

2020 februárja óta vagy jelen a Meskán

A covid miatt döntöttem így: előtte az országot jártam a kézműves termékeimmel, majd mi is, mint mindenki, beszorultunk itthonra. Egy ismerősöm javaslatára kezdtem online maszkokat értékesíteni, és az elején kicsit féltem, hogyan fog alakulni majd ez a dolog. Korábban főleg textil játékokkal foglalkoztam, de a járvány miatt berobbant a maszk, és alig győztem őket készíteni.

Kár volt aggódni: több, mint 8800 terméket adtál el a Meska boltodban bő két év alatt…

Nagyon örülök ennek a lehetőségnek, most pedig az ovis holmik mennek a leginkább. Igyekszem feltölteni az újabb tételeket is – elég sok idő lefényképezni, hogy teljesen visszajöjjön a fotón az, amit szeretnék látni, színben is. Plusz a leírással is kell foglalkozni, de tudom, hogy ez a jövő, mert így találnak meg engem leginkább. Igényes, egyedi termékeket kereső vásárlóközösség van itt, ezért is érdemes rászánni az energiát a friss termékek felpakolására.

A sópárnától kezdve bármit elkészítesz textilből?

Gyógynövényes változatok is vannak, és a meggymag-párnáim szintén a befotózást várják éppen. Rengeteg baba-holmimból válogathatnak a vevők: csörgők és fejlesztő kockák is akadnak. Az „újraszalvéták” is szépen fogynak, így a tanév előtt. Szeptember elejére – az óvoda- és iskolakezdés után – még tovább tervezem bővíteni a palettámat. Pályakezdő koromban egy olyan mesternél kezdhettem kitanulni a szakmát, aki esküvői ruhákat készített. Ott bele is szerelmesedtem ebbe a műfajba. Húsz éven keresztül ezt műveltem, még szalonban is dolgoztam. Utána jöttek a gyermekeim, és elkezdtem számukra varrni játékokat, ágyneműt, tornazsákot, babzsák-fotelt. Mindenki azt mondta, hogy olyan ügyes vagyok, hogy érdemes volna kipróbálnom ezt nagyban is.

Könnyen beindult az üzlet?

Egy kézművespiacon kezdtem annak idején, ahol odajöttek a gyerekek, lekapták a játékaimat az asztalról, és elkezdték ölelgetni őket. Mosolyogva puszilgatták a cuki textil figurákat, ami nekem is sikerélmény volt, mert az anyukák megvették a kiszemelt portékát a csemetéiknek. Boldogan tértem utána haza, és utólag hallottam, hogy milyen nagy kedvenc lett a játék, és szeretnének ezt meg azt még tőlem rendelni. Most már a Meskán is szépen alakul a visszatérő vásárlóim köre.

Mindig a gyerek választ?

Az online térben ez kihívás: ott főleg a szülő válogat. Nincs fizikai kapcsolat, így elsősorban az anyuka szemén áll a dolog. Témakörök szerint tudnak a vevőim nézelődni, formába vagy mintába beleszeretni. Valóban „gondoskodással készülnek” a holmik, mert az volt az első szempontom, hogy gyerekbarát alapanyagokból varrjak. Sokáig kerestem a tömőanyagot, mire az igazit megtaláltam: szép is tőle a termék, nem huplis, nem megy össze, antiallergén, mosható, illetve pihe-puha marad. Anyagokban is inkább a drágábbat, de a jó minőségűt preferálom. Jött olyan visszajelzés, hogy egy anyuka 60 fokon mosta az első babája játékát, aminek hallatán megijedtem. De hamar megnyugtatott, hogy ugyanolyan mutatós tudott maradni a holmi, és továbbra is imádják. Általában azt szoktam javasolni, hogy a 40 fokos tisztítás is elég a bébit megvédeni – lehetőleg azért kíméljük az anyagot.

Jól látom, hogy a logód egy kutyusfejet formáz?

Nagyon szeretjük a tacskókat, és ezt az alakot könnyű is összekötni a gyerekjátékokkal. Van természetesen már ilyen kutyát formázó figurám is, amit nemsokára feltöltök majd az oldalra. A Pindi név pedig onnan jön, hogy az anyukám engem hív Pindúrnak, azaz Pindinek – összesen 153 centis vagyok ugyanis.
Szerző: Perzsa

Gyerekbarát alapanyagokból készített egyedi textiltermékek Pindiart Meska boltjában:

Pindiart Meska boltja ->