MESKA Blog

Tart még a levendulaszezon!

Ahogy egyre népszerűbb idehaza a mediterrán életforma, nem meglepő, hogy egyre több helyen találkozhatunk ezzel az eredetileg a Földközi-tenger mellékéről származó, pompás növénnyel. Még nem késő elmenni a számos hazai levendulás egyikébe és szedni egy pár csokor lila illatbombát!

A levendula (Lavandula angustifolia) egy, az ajakosak családjába tartozó félcserje, amely ha megszereti helyét, akár 20-25 nyáron át is megörvendeztet minket illatos virágaival.

A levendulát leggyakrabban molyűzésre (sőt, szúnyogűzésre!) használják, de ismert idegnyugtató és sebgyógyító hatása is; csípés okozta viszketés enyhítésére is használhatjuk, és kisebb égési sérüléseket is sikerrel kezelhetünk vele. 

Újabban a gasztronómia is felkapta ezt a régi-új növényt, így egyre izgalmasabb levendulás receptekkel találkozhatunk az interneten innen és túl…Csak kiragadva pár izgalmasnak ígérkező ínyencséget; készíthetünk vagy vásárolhatunk levendulamézet, levendulás kekszet, fagyit, szörpöt, esetleg a virág illóolajával megbolondított csokoládét is! 

A hónapban számos levendula ültetvényen tartanak nyílt napot vagy „szedd magad” akciót, ami kellemes időjárás esetén tökéletes hétvégi program lehet!

A további levendulás kézműves szépségeket keresd online piacterünkön!