Tuti Halloween süti receptek és minden, ami egy jó bulihoz kell…
Tetszik vagy sem, itthon is egyre népszerűbbek az ősi kelta ünnephez köthető Halloween dekorációk, na és persze bulik! Ha éppen egy ilyenre lennél hivatalos, esetleg saját magad szerveznél egyet, mutatjuk a nélkülözhetetlen kellékeket 😉
Nem véletlen, hogy ez az ősi ünnep az eredendően keresztény európai országokban is hódít: hajlunk arra, hogy a komor, sötét, sokszor unalmas téli napokat fénnyel, meleggel, mulatozással űzzük el.
Halloweeni dekoráció
A Halloweeni dekoráció elmaradhatatlan eleme a démonűző erejűnek tartott Halloweeni töklámpás: a lámpa és a mécses a fény, a sötétség elleni harc szimbóluma, a gyorsan növő és hamar hervadó tök pedig a mulandóság jelképe.
Ha nincs időd saját töklámpást faragni, a Halloweeni dekorációk között többször használható kézműves tököket is beszerezhetsz!
Halloween süti recept
Ha buliba vagy hivatalos, esetleg ijeszgető gyerekeket vársz magadhoz, ezt a szupergyors Halloween süti receptet neked találták ki!
Ezzel a mézeskalács tésztával annyira könnyű dolgozni, hogy el sem fogod hinni! A receptből 100-150 darab mézeskalács készíthető, attól függően, hogy mekkora formákat használsz.
1 kg finomliszt
20 dkg porcukor
3 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
30 dkg vaj
2,5 dl méz
3 tojás
A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a mézet és a tojásokat, végül az egészet kézzel is összegyúrjuk. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, majd Halloweeni sütikiszúró segítségével tetszőleges formákat szaggatunk belőle.Ezeket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és 180 fokra előmelegített sütőben (alul-felül sütés), 7 percig sütjük. Ne kapjon színt az aljuk, inkább többször nézegessük, kivéve pár perc, és megszilárdulnak.
Cukor- és gluténmentes Halloween keksz recept
Az egyszerű, mégis finom, cukor-, és gluténmentes kekszek még azok számára is feldobják a bulit, akik valamilyen okból nem fogyaszthatnak hagyományos sütiket! Íme a recept:
40 g kókuszliszt
80 g mandulaliszt vagy darált mandula
60 g szilárd édesítőszer
120 g puha vaj
2 teáskanál kakaópor (cukrozatlan)
¼ teáskanál sütőpor
Díszítéshez:
50 g cukormentes étcsokoládé
2 evőkanál szilárd édesítőszer
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük össze a szilárd összetevőket, végül a vajat is adjuk hozzá és dolgozzuk össze.
Két réteg, nem ragadós sütőpapír között nyújtsuk ki a tésztát (lehet több adagban is) majd tegyük 15 percre a fagyasztóba. Kivéve szaggassunk a tésztából formákat a kedvenc Halloweeni süti formáinkkal, majd a ezeket süssük 6-7 percig, vagy amíg a széleik épp elkezdenek barnulni. A gluténmentes sütik melegen nagyon törékenyek, ezért mindenképp várjuk meg, míg teljesen kihűlnek; ezután dekorálhatók a felolvasztott csoki és édesítő keverékével. Nyamm!
Jelmez
Ha már buli, akkor már illik jelmezbe is bújni! Bár tudjuk, hogy az igazi a saját kézzel készült, akinek erre nincs lehetősége, az szétnézhet a Meska naponta bővülő Halloweeni jelmez kínálatában. Ez az egyszerre ijesztő és szexi póló például még azok számára is megoldás lehet, akik a munkából egyenesen az esti party-ra mennek! A munkahelyen, egy kényelmes pulcsi alatt senkinek sem fog feltünni a turpisság!
Ékszerek
A jelmezhez természetesen ékszer is dukál! Sőt, ha csak egy sima fekete felsőt kombinálsz egy egyedi Halloweeni ékszerrel, már akkor is nyert ügyed lesz este 😉
Szolidabb dekorációk
Végezetül, akiknek kisgyerekük van, vagy akiknek kevésbé jön be az ijesztgetős stílus, a Meskán bártan válogathatnak szolidabb, inkább kedves és mosolyt fakasztó Halloweeni dekorációk között is!