MESKA Blog

Történet a rémisztő és hátborzongatóan szórakoztató Halloweenről.

A Halloween ünneplése Magyarországon egyre népszerűbb. Vannak, akik már szeptemberben feldíszítik az egész lakást és szervezik az ijesztően fergeteges halloweeni bulit. Csodálatos a kontraszt, hogy ilyenkor a félelmetes, koponyás cuccok is képesek vidámságot csalni a családi és baráti összejövetelekre. Ez az egyetlen nap, amikor nemhogy nem tilos, de elvárt, hogy minél feketébb ruhákat ölts magadra. Nézzük csak, hogyan is szivárgott be hozzánk ez az ünnep és mit ajánlunk a Meska kézműves dekorációi közül.

Honnan ered a Halloween?

Te is úgy tudod, hogy Amerikai ünnep? Pedig annál jóval régebbre nyúlik vissza, hogy Amerika létezett volna. Shaimnak nevezték ezt az ünnepet a kelták. Az ünnep lényege, hogy véget értek a napos, fényes nappalok és következnek a sötét, hideg hónapok. Október 31-én szerintük a világ rendje felborul és megjelennek a túlvilág és evilág közötti átjárók. Később keveredett a Római katolikus Mindenszentek, halottak napja ünneppel. Az ősi hit szerint október utolsó napján a halottak feltámadnak és szabadon járnak közöttünk.

Halloweeni szokások

Díszítés – Amikor hangulatba hozhatod otthonodat, vagy akár az irodát is, ahol dolgozol. Ilyenkor, nemcsak ijesztő és sötét, pókos és fekete dekorációkat tudsz használni, hanem vicces és jópofa halloweeni dekorációkkal is feldobhatod a környezeted. 

Partyra készülődés – Ha van indok arra, hogy összejöhettek a barátokkal, vagy akár rendezz egy szuper gyerekzsúrt, akkor itt az idő ezt ősszel is kihasználni! A Meskán található elképesztően mókás és egyedi kézműves dekorációk közül biztosan megtalálod a legjobbat erre az alkalomra is. Legyen szó sütésről, terítésről, vagy feliratos táblákról.

Csokit, vagy csalunk! – Egyre népszerűbb Magyarországon is, hogy kisebb közösségekben a gyerekek mehetnek házról házra, kopogtathatnak a halloweeni dekorációkkal feldíszített ajtókon és kérhetnek édességet. Szuper móka, amihez ne felejtsd el a kiskosarat és a halloweeni jelmezt se!

Fergetegesen jó Halloweent kívánunk neked!