MESKA Blog

Így választ ékszert és ruhát Erős Antónia

2022.12.14.

Erős Antónia – kinek neve összeforrt az RTL Híradójával – mindig csak visszafogottan nyilatkozik a magánéletéről, nekünk azonban most mesélt egy kicsit arról, hogyan zajlik náluk az ünnepi készülődés, milyen értékek mentén egyengeti férjével együtt ikergyermekei útját, miért tartja fontosnak, hogy jelen legyen a social media platformokon, és természetesen beszélgettünk november 9-én, az RTL-en indult önálló, Praxis című műsoráról is.

Instagram és Facebook oldalaidon rendszeresen posztolsz: egy-egy képen látszódnak a gyerekek, Szonja és Matyi, de a legtöbb bejegyzés inkább a hivatásoddal kapcsolatos. Nem is igen szoktál a magánéletedről nyilatkozni.

Igyekszem csak keveset elárulni róla, viszont azt fontosnak tartom, hogy jelen legyek ezeken a platformokon. Ha nem vagy jelen és nem próbálod ott is elérni a közösséged, akkor hátrányban leszel. Szerintem ma már nem az a kérdés, jelen vagy-e ezeken a felületeken, hanem az, hogy hogyan vagy jelen, s hogyan képviseled az általad fontosnak ítélt dolgokat. Nem szabad kihagyni az esélyt, hogy értékes dolgokról – akár a cukorbetegség kapcsán az Egy Csepp Figyelem Alapítvány tevékenységéről – kommunikáljunk. A lényeg, hogy, amit mondunk, ne legyen öncélú, hanem értékkel bírjon, legyen célja, legyen közérthető és, ha egészséggel kapcsolatos, akkor legyen megalapozott.

A gyerekek hogyan élik meg, hogy az édesanyjukat az egész ország ismeri?

Ők ebbe születtek bele, megszokták, hogy képernyőn vagyok, de nem szokták ezt nagydobra verni. Három éve jártak a gyerekek az iskolába, mire kiderült, hogy én vagyok az édesanyjuk.

A kutyusotok láthatóan bírja a rivaldafényt – több bejegyzésedben is látható Veled.

Igen, ő Max, olasz agár, nyolc hetesen került hozzánk, most már két és fél éves. Nem hittem, hogy valaha kutyás leszek, de így alakult.

Erős Antónia
Fotókredit: Kutyabarát magazin_Chikán Erika fotográfus

Köztudott rólad, hogy cukorbeteg lévén nagyon odafigyelsz az egészségedre, az étkezésedre és a testmozgásra. Az egészséges életmód a teljes családra jellemző? Vagy a gyerekeknek azért megengedett időnként egy kis nassolás?

Én nem hiszek a szélsőségekben, éppen ezért nem erőltetünk, és nem tiltunk semmit a gyerekeknek. Egy ismerősöm gyermekei éveken át vegánként éltek, aztán, amikor nagyobbak lettek, és maguk dönthették el, hogyan étkezzenek, elkezdték falni a húst, de szó szerint habzsolták. Nálunk, ha az ikrek édességet szeretnének enni, ehetnek, de természetesen elmondjuk nekik a túlzott és hosszú távú fogyasztása előnyeit és hátrányait. Egyengetjük az útjukat, számos dolgot megmutatunk nekik a világból, aztán ők majd eldöntik, mikor idősebbek lesznek, hogy mi a legszimpatikusabb nekik abból, amit eléjük tártunk. A környezettudatosságról is beszélünk velük, bár nekik igazából evidens, hogy szelektíven gyűjtjük a szemetet, hogy lekapcsoljuk magunk után a villanyt, vagy, hogy elzárjuk a vizet fogmosás közben.

Fontos számodra, hogy egy ruha, vagy egy kiegészítő márkás legyen?

Mindenevő vagyok a divatban, éppúgy szeretem a slow fashiont, mint a tömegtermékeket, a lényeg, hogy egy letisztult stílusú ruhában, ékszerben is legyen valami plusz, ami rabul ejt. Ha megtetszik egy 1500 forintos felső, nem teszem vissza, mondván „ez gyanúsan olcsó, biztos nem jó”. Azt szoktam mondani, hogy nálam alsó határ nincs, de felső határ van. Például a Louis Vuittonnál még soha nem vásároltam. A Híradóban sokszor láthatnak rajtam a nézők különleges formájú és színű ékszereket, szeretem is őket, de a hétköznapokon, amikor viszem le a kutyát, teszek-veszek és rohanok többfelé, akkor ez nem fontos. Elég egy farmer, egy póló, vagy egy bőrdzseki, vagy egy sportos blézer.

RTL/Sárosi Zoltán

November óta meg aztán különösen elfoglalt lehetsz, hiszen elindult önálló, Praxis című műsorod az RTL-en, melynek riportere, műsorvezetője is Te vagy, és még szerkesztési feladataid is vannak.

Évek óta gondolkodtam egy ilyen jellegű műsor megvalósításán, mert híradósként és magánemberként is azt tapasztalom,hogy az emberek fejében az egészséggel, a gyógyítással és a betegségekkel kapcsolatban számos tévhit él. Vannak, akik elolvasnak egy-két cikket, vagy bejegyzést a közösségi médiában, és azok alapján kezdik magukat gyógyítani, diagnosztizálni, ami akár veszélyes is lehet. Én szeretek a dolgok mélyére ásni, több forrásból tájékozódni. A Praxisban bemutatjuk a legelterjedtebb tévhiteket, és utána járunk annak, hogy melyiknek mi lehet az alapja. Beszélünk a legújabb kutatási eredményekről, és én is elmondom a véleményem az adott témáról, például a koronavírus elleni oltással, vagy a botoxszal kapcsolatban. A műsor a késő esti Híradó után kezdődik, idén 8 részt, a jövő év első és második felében 15-15 részt láthatnak a nézők. A műsor folyamatosan formálódik. Az előző epizódokból már látom, milyen témák felé kell még haladnunk.

Interjúnk a Meskához nem sokkal karácsony előtt készül, így adódik a kérdés: Ti hogy ünnepeltek?

Már az adventi készülődést, az ünnepi hangulatot és illatokat is nagyon szeretem, és épp a napokban vásároltan néhány új fenyődíszt! Volt már rá példa, hogy december 24-én is dolgoztam, de előtte mindig feldíszítettük a fenyőfát. Most is a gyerekekkel közösen fogjuk feltenni a díszeket, dekoráljuk a lakást, aztán jöhet a Jézuska!

Fotók: RTL/Sárosi Zoltán, Chikán Erika

Szerző: Jónás Ágnes