MESKA Blog

Add el kézműves vagy vintage termékeid a Meskán!

Az online vásártéren havi félmillió vásárló nézelődik a termékek között. Értékesíts te is sikerrel!

Mi a Meska?

A Meska Magyarország legnagyobb online kézműves design piactere, ahol egyedi, kézműves, vintage és különleges ajándékokat adhatsz el. Az oldalt évente közel hárommillióan látogatják, és 1 milliárd forint feletti az éves átmenő forgalom, ami azt jelenti, hogy a legaktívabb kézműves alkotók évente több millió forintot is kereshetnek az oldalon. Mindezt a lehető legegyszerűbben és a legnagyobb támogatással. 

A Meska missziója

 
A Meska célkitűzése az igényes kézműves alkotások, az előállításukhoz szükséges alapanyagok, illetve a vintage termékek internetes adásvételi lehetőségének megteremtése a méltányos kereskedelem szellemében. A Meska egy olyan hatékony értékesítési csatorna, ahol a nagy forgalomnak köszönhetően a vevők rögtön rátalálnak a termékedre és sokrétű háttértámogatást kapsz, így neked már csak a munka kreatív részével kell foglalkoznod. A Meskát egyre több olyan érdeklődő böngészi, aki egyedi elképzelései szerint készülő termékeket keres, így a teljesen személyreszabott, egyedi készítésű termékek is gyorsan gazdára találnak. Ráadásul igazi kézműves kihívásokban is részesülhetsz a személyreszabott kéréseknek köszönhetően.

Miért a Meska?

 
A Meska egy olyan név a piacon, amely vásárlók széles köre számára egyet jelent a kézzel készült, minőségi, hazai termékekkel és vintage termékek világával. Emellett egyre több olyan érdeklődő böngészi a Meskát, aki egyedi elképzelései szerint készülő termékeket keres vagy pedig éppen alapanyagot a saját kézműves termékei elkészítéséhez. De miért is érdemes a Meskán értékesítened?
 
Meska garancia
 
Bankkártyás fizetéskor a vevő a vásárlás pillanatában ki is fizeti a terméket, így garantáljuk, hogy a termék postázása után a vételár megérkezik Hozzád.
 
Vevők azonnal 
 
Termékeid feltöltésével és számtalan ingyenes megjelenési lehetőséggel azonnal fókuszba kerülhetsz és havi szinten mintegy 550 000 érdeklődőt érhetsz el.
 
Sokrétű támogatás
 
A Meska célja, hogy Téged minél jobban támogasson. Éppen ezért olyan komplex marketingszolgáltatásokat nyújt az oldal az alkotóinak, mint például hírlevélben, online hirdetési felületen, TV-ben, rádióban, óriásplakátokon való megjelenés. Ezenkívül folyamatos akciók és fejlesztések zajlanak, amik a Te eladásaidat is növelik.
 
Bizonságos

A Meska oldalait biztonságos (SSL / https) kapcsolaton keresztül böngészed. Adataidat harmadik fél nem láthatja, ezért nálunk biztonságban vagy!
 
Sikerdíj alapú díjszabás
 
Csak akkor kell fizetned jutalékot, ha a termékedet sikeresen értékesítetted.
 
“A Meska először is helyettesít egy profi webshopot kedvező költségekkel, illetve van körülötte egy egyre nagyobb kézműves termékeket kedvelő közösség. Ha valaki egyedi, kézzel készült terméket keres Magyarországon, akkor nagy valószínűséggel innen indul, illetve itt köt ki.” – KornelM a Meska egyik alkotója

Díjszabás a Meskán

A Meska célja a magyar kézműves alkotók és közösség támogatása, a kézműves termékek és az előállításukhoz szükséges alapanyagok eladása, illetve a vintage termékek értékesítése, olyan módon, hogy ebből az eladó a lehető legjobb módon profitáljon pénzügyileg és szellemileg. Éppen ezért a Meska használata minimális költséggel jár.

Ingyenes boltnyitás
A regisztráció, amivel a boltodat megnyitod az oldalon teljesen ingyenes, semmilyen költséggel nem jár.

Termékek feltöltése
Miután sikeresen regisztráltál jöhet is a termékfeltöltés. Egy termék feltöltése 20 Ft + áfa-ba kerül, melyért cserébe átlagosan 30 nap alatt meg is történik a termék sikeres értékesítése. Ha mégsem történik meg, akkor a terméked a feltöltést követő 4 hónapig (120 napig), vagy a sikeres eladásig jelenik meg a Meska oldalán.

Jutalék fizetése
Jutalékot csak akkor kell fizetned, ha termékedet sikeresen értékesíted az oldalon keresztül, ekkor a Meska a termékár 10%-át (+ áfa) számítja fel. “Hatalmas kényelmet ad, hogy nem kell az önreklámozással foglalkozni, a termékeim híre hírlevélben, social media felületeken is eljut a potenciális vásárlókhoz. Volt honlapom, de egy idő után megszüntettem, olyannyira bevált a Meska. A Meska egyfajta szűrő is, mert azok vásárolnak itt, akiknek fontos a minőség, az egyediség.” – Marticicc a Meska egyik eladója.

Hogyan tudsz regisztrálni?

  1. Válassz márkanevet
    Márkaneved segítségével könnyen tudnak azonosítani vásárlóid, ez a név fog megjelenni minden termékednél és Meska boltod oldalán is. Célszerű rövid, könnyen megjegyezhető nevet választani. Boltod elérhetősége a meska.hu/shop/márkaneved lesz.
  2. Add meg az adataidat
    Bolt nyitásához add meg elérhetőségi adataidat, amit vevőidnek adunk majd át vásárlás után, illetve számlázási adataidat, hogy ki tudjuk állítani a számlát a Meska részére fizetett díjakról.
  3. Töltsd fel a termékeidet
    Három termék feltöltése után tudod kérni boltod aktiválását.A jóváhagyást követően már semmi sem állíthat meg, hogy minél több termékedet megismertesd a vásárlókkal. Arculatod kialakításához töltsd fel logód, bemutatkozásod is!
  4. Kövesd a megrendeléseidet
    A Profilom menüben tudod rendszerezni és nyomon követni eladásaidat. Itt egy helyen látod a legfontosabb információkat, hogy kinek, mit, mikor és hogyan kell eljuttatnod, emellett több kényelmi funkció is elérsz – akár a számlakiállítás is egy kattintásra egyszerűsödik.

Tippek és trükkök a sikeres Meska bolthoz

Összegyűjtöttük neked a legfontosabb tippeket és trükköket, amik már más alkotóknak is beváltak. Ha ezeket alkalmazod, akkor szinte biztosak vagyunk benne, hogy a Meska boltod hatalmas sikert fog aratni.

  1. Mindenekelőtt fogadj el bankkártyás fizetést Meska boltodban! Ez bizonyítottan jelentősen emeli a vásárlási kedvet.
  2. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a fotó és a termékleírás minőségét. Tölts fel a termékről fotókat használat közben is, átadva az életérzést is amit a termék jelent. Egy rövid videót is tölts fel, így körbeforgatva, kinyitva-becsukva, még élőbben tudod bemutatni a termékedet!
  3. A személyes jellegű, változatos, minden információra kiterjedő leírásokat részesítik előnyben mind a vásárlók, mind a keresők.
  4. Ne hanyagold el a megfelelő kulcsszavazást, ezzel segítve, hogy minél többen rátaláljanak termékeidre.
  5. Meska boltod különböző csatornákon népszerűsítheted, emellett rengeteg díjmentes (nyitólapi válogatások összeállítása, blogcikk vagy csináld-magad leírás beküldése, stb.) és akár fizetős (termékkiemelés, hírlevél vagy FB poszt megjelenés) hirdetési lehetőséget nyújtunk, érdemes ezeket feltérképezni és használni.
  6. Boltnyitás utáni tájékoztatónkban részletes tanácsokkal és ötletekkel „avatunk be” a sikeres meskázás mikéntjébe.